Naamgeving

De gemeente Windhoven dank zijn/haar naamgeving aan het feit dat het daar altijd wel waait. Door het winderige karakter is Windhoven een plaats waar veel (wind)molens te vinden zijn. Momenteel drie eeuwen oude molens en zullen er nog een aantal worden bijgebouwd. Ook de luchtballonnen maken dankbaar gebruikt van de immer aanwezige wind.

Geschiedenis

Geschiedenis In 1990 begon het allemaal met het eerste startsetje. Door verminderde interesse in de hobby is het een paar jaar ingepakt geweest. Om vanaf +/- 2000 de hobby weer op te pakken. Toen met een simpele rechthoek van 2 x 1,20 met daarop een vrij standaard ovaal met zijspoor. In 2002 deed zicht de mogelijkheid voor om het groter aan te pakken. De eerste plannen waren ambitieus maar bleken lastig te realiseren. In 2007?? moest het toen opgebouwde tijdelijk worden afgebroken vanwege een verbouwing. Na deze verbouwing zijn er een aantal aanpassingen gemaakt aan het eerste idee.

Echter bleven enkele knelpunten die met het huidige ontwerp lastig te verbeteren zijn. Dit heeft ertoe geleid dat de tot nu toe nog naamloze baan wordt afgebroken om opnieuw te beginnen. Vanaf 1 april 2017 (geen grapje) is daarvoor in de plaats een start gemaakt met een geheel nieuw plan ‘Windhoven’, met als bedoeling een frisse start door een frisse wind te laten waaien over alles wat in de afgelopen jaren is bereikt.

Foto van rond 1994 exacte datum onbekend.

Heden

Momenteel bestaat Windhoven alleen nog uit plannen voor de toekomst. En worden er alleen projecten gedaan die in de toekomst in het geheel kunnen worden ingepast.

Toekomst

Wie weet wat de toekomst zal brengen. Voor nu is de toekomst nog zo ver weg.