Draaiorgel ‘De Teddybeer’

Het gezelligste draaiorgel van ‘Nederland?’. Zeker een orgel dat met zijn tijd mee is gegaan. Het origineel draait niet meer op orgelboeken, maar via een kleine pocket pc. Hierdoor is het makkelijker om snel van muziek(stijl) te wisselen. Het uiterlijk van het orgel spreekt mij erg aan, en dit samen met de bekendheid van het orgel hebben ervoor gezorgd dat ik juist dit orgel in model ben gaan maken. Van dit draaiorgel heb ik twee versies.

Deel 1: Het orgel op transport

Via een filmpje op Youtube had ik gezien hoe dit orgel er ‘ingepakt’ op de weg uitziet. Omdat ik eerst een proefmodel van het orgel wilde maken om te kijken of de afmetingen correct waren, maar daarvoor nog niet alle details erbij wilde maken. Had ik ervoor gekozen om eerst het model te maken zoals deze over de weg wordt vervoerd.

Deel 2: Het orgel in gebruik

Voor dit deel was iets meer onderzoek nodig. Waaronder extra foto’s van het origineel om zo zoveel mogelijk details erbij te kunnen maken (ook al zal een deel later bijna niet te zien zijn!).
Het onderstel is gelijk gebleven aan die van deel 1. Opbouw is geheel herzien. Dit project is nog in aanbouw. Een groot deel van de bovenbouw is af. Op het moment moeten de details nog worden geplaatst zoals de trommels. De voorkant van het orgel met de afbeeldingen moet waarschijnlijk opnieuw worden gedaan vanwege kromtrekken van het dunne styreen waarop de afbeeldingen zijn aangebracht.

Sourcecode op Github Download de sourcecode