Villa (Faller b-257)

Het oude Faller B-257 bouwpakket, maar dan aangepast met moderne technieken. Zo zijn de muren niet voorzien van de standaard plak bakstenen maar vervangen door plasticplaat met baksteen structuur. Hiervoor zijn alle muren 0,5mm dunner gemaakt om de plaat erop te plakken.
Ook is er meer interieur geplaatst dan standaard in de bouwdoos aanwezig is. Zo is de ruimte beneden voorzien van een eetkamer en keuken. In één van de ruimtes boven is een bureau met computer geplaatst waarvan het beeldscherm is verlicht. Verder zijn er in de diverse ruimtes ook lampen opgehangen aan de plafonds. Door de hedendaagse techniek van de SMD LEDs is het mogelijk zelfs de kleinste lampen te voorzien van verlichting. Voorbeeld hiervan is ook de staande vloerlamp (wel in de bouwdoos zit) waarin twee LEDs zijn geplaatst welke zorgen voor net dat beetje extra effect.
Het geheel wordt aangestuurd door een Atmel Attiny2313 microcontroller. In het totaal zijn 11 lichtpunten en nog één RGB LED in de woning geplaatst. Voor nu zit er een demo programma in de microcontroller welke de lichtpunten geheel willekeurig aan/uit zet met daartussen een (te) korte interval. Wanneer dit model uiteindelijk op de modelspoorbaan geplaatst zal worden komen er nog poppetjes in en wordt het programma nog aangepast.