Greuter Vrachtwagen

Op internet kwam ik een aantal foto's tegen van een oude Scania in de Greuter kleuren. Deze wilde ik in model namaken als aanvullen op de door Herpa uitgebrachte Greuter modellen.

Scania 80 variant 1

Dit model wordt gebouwd op basis van een Brekina Scania L110 + Brekina aanhanger

Het zeildoek op zowel vrachtwagen als aanhanger is hoger gemaakt waarbij het zeildoek op de vrachtwagen ook 2mm hoger is geplaatst zodat het net zo hoog is als het doek op de aanhanger. Ook zijn er de nodige aanpassingen gemaakt aan het chassis van de vrachtwagen zoals het maken van een andere tank en (ver)plaatsen van het reservewiel.Scania 80 variant 2

Dit model wordt gebouwd op basis van een Brekina Scania L110.

Brekina heeft voor dit model een standaard chassis gebruikt. Om het een beetje op het origineel te laten lijken moet er vrij veel aan het chassis worden gedaan. Ingekort, nieuwe tanks en nieuwe achterkant.

DAF 2600

Dit model wordt gebouwd op basis van een Brekina DAF FT 2600.

De opleggers van de Brekina Scania en DAF zijn omgewisseld. Deze DAF hoeft niet te worden verbouwd maar alleen te worden voorzien van andere kleuren en decals. Makkelijker gezegd dan gedaan het model zit gedeeltelijk in elkaar gelijmd waardoor demontage voor het spuiten lastig is.