Hammarlunda Molen (Kibri 8246)

Deze molen past eigenlijk niet in een typisch Nederlands landschap. Het idee was om er in combinatie met een molen van Faller een Nederlands model van te maken. Hoewel het past zal het nooit echt Nederlands worden omdat de molens in Nederland geen natuursteen onderbouw hebben.

Het probeersel wat het dus uiteindelijk niet gaat worden.Omdat er voor dit probeersel al was gestart met de onderbouw en het bouwen van molens altijd leuk is om te doen toch maar een poging gewaagd om met dit model van Kibri zo goed mogelijk de echte Hammarlunda molen benaderen


De steunbalken zijn aangepast, veel meer en op andere plaatsen dan standaard bij het bouwpakket.


De stenen zijn stuk voor stuk ingekleurd.


De wieken zijn aangepast.


Er zijn de nodige aanpassingen en toevoegingen gedaan aan de molen. Echter wel steeds met de mogelijkheden van de bouwdoos. Dus bijvoorbeeld wel extra balken toevoegen aan de omloop. Maar geen aanpassingen aan posities van ramen en deuren.

Te koop

Hoewel het project nog niet is afgerond is dit unieke model (er zal maar één exemplaar van zijn) al wel te koop omdat het uiteindelijk nooit in Windhoven geplaatst zal worden. Bij interesse neem contact met mij op en wie weet staat hij bij een goed bod straks bij u op de baan.