UFO (Busch 1010)

Knipperende lampjes en vaste verlichting. Dat kan anders! De standaard knipperschakeling en lampjes zijn vervangen door een schakeling op basis van een Atmel microcontroller en LED’s voor de verlichting. Om het wat speelser te maken heb ik ervoor gekozen om de lampen die normaal vast van kleur waren te laten verlopen tussen verschillende kleuren.

In het totaal zijn er 3 UFO's gebouwd

UFO 1

De eerste UFO welke gebouwd is heeft alleen automatisch van kleur wisselende verlichting. Dit model heeft de uitgeschoven poten zodat het op de baan geplaatst kan worden

UFO 2

De tweede UFO is bijna gelijk aan de eerste alleen met een aangepaste versie van de elektronica welke zorgt voor het automatisch van kleur wisselen van de verlichting. Dit model heeft de uitgeschoven poten zodat het op de baan geplaatst kan worden.
Sourcecode op Github Download de sourcecode

UFO 3

De derde UFO is gebouwd op basis van een incomplete UFO. Daarom heeft deze UFO een afwijkende staart welke zelfbouw is. Ook deze UFO heeft het aangepase systeem voor het automatisch van kleur wisselen van de verlichting. Als extra heeft deze UFO ook nog een luidspreker aanboord en speelt op willekeurige momenten geluidseffecten af.
Deze UFO heeft ingetrokken poten en moet boven de modelspoorbaan worden opgehangen. Onder de UFO is een koe gehangen welke wordt meegenomen. Een van de geluidseffecten is dan ook een loeiende koe.
Sourcecode op Github Download de sourcecode